Lämpligt för både inom- och utomhusmontage
Oavsett hur Du vill installera din stålskorsten så kan BIOMODUL möta dina önskemål!

Varför BIOMODUL?

Komplett och prisvärt skorstenssystem
BIOMODUL är ett komplett skorstenssystem, vilket innebär att alla tänkbara utmaningar i Ditt skorstensbygge kan hanteras! Det finns också i fem olika dimensioner: 80-125-150-175-200 mm.


Jämför också gärna BIOMODUL med andra ledande skorstenar på marknaden och Du kommer märka att BIOMODUL är ett bra val även prismässigt (notera att prissättning kan skilja sig åt mellan återförsäljare)!

Högsta värmeklassning

Som en av få modulskorstenar i Sverige är BIOMODUL klassat i T600, den högsta värmeklassningen för CE-märkta modulskorstenar. En trygghet för Dig!

Högsta kvalitet på isolering

BIOMODUL har keramisk isolering av högsta kvalitet. Mineralull, som de flesta andra fabrikat använder, är specificerat att klara max ca 700 graders temperatur medan den keramiska isoleringen ligger på max 1260 grader. Ett skorstensrör är som känsligast vid höga temperaturer - men det är också då det är viktigast att det är hållfast. Detta är en avgörande skillnad i det fall en sotbrand, som kan ha temperaturer uppemot 1000 grader, uppstår.

Vid skarvarna, som är de känsligaste delarna i en skorsten, så är isoleringen i BIOMODUL av dubbel densitet - marknadens högsta!

BIOMODULS högkvalitativa isolering innebär att Du kan känna Dig helt trygg - och att den kan i ventilerade utrymmen installeras endast 50 mm från brännbart med 30 mm isolering!

Lämpligt för både inom- och utomhusmontage

Oavsett hur Du vill installera din stålskorsten så kan BIOMODUL möta dina önskemål!

Lång garantitid

20 års funktionsgaranti ger Dig en rejäl trygghet i ditt köp!

Inga övergångar

Med BIOMODUL stålskorsten slipper du att montera vad andra kallar "halvisolerat" och "helisolerat" och övergångar däremellan. Det räcker normalt att använda BIOMODUL med 30 mm isolering hela vägen. I bjälklagsgenomföringar finns en särskild modul, med anpassningsbar längd, som enkelt skjuts på skorstensröret och ökar isoleringens tjocklek till 50 mm. Denna lösning ger dig en nättare skorsten, mindre håltagningar, mer värme ut i rummen och inte minst en mer kostnadseffektiv lösning.

Vill Du ändå ha 50 mm isolerat hela eller delar av skorstenen? Välj då BIOMODUL med 50 mm isolering.
 

Lättinstallerat

Modulerna i BIOMODUL går 65 mm omlott, vilket gör att de blir extra stabila. Varje modul skjuts på föregående och Du behöver ingen extra tätning emellan! Det innebär en enklare och snabbare installation samt att du kan demontera din modulskorsten utan att den riskerar att förstöras.

Per meter väger skorstenen endast ca 8 kg (150 mm dimension) vilket också underlättar installation!

Mer längd för pengarna

När Du betalar för ett enmeters-rör får Du med BIOMODUL verkligen en meter - i bygghöjd. Den totala längden på röret är 1065 mm, vilket innebär att rören går 65 mm omlott. Det ger en stabil och tät skorsten.

Hållfast

BIOMODUL har rostfritt syrafast innerrör som standard. Även 1 mm godstjocklek i vanligt rostfritt stål erbjuds, vilket ger bästa tänkbara kombinationsmöjligheter. Stålet kommer från en av världens största tillverkare av rostfritt stål. 
 
 

Välj färg på din skorsten!

Svart och rostfritt är standard, men har du andra önskemål går detta att ordna till pristillägg.